Yrttejä oluessani

Vihdoin Suomessakin alkaa saada jotakin hieman erilaista. Lapin Kulta lanseerasi Tuisku-oluen. Siinä on mausteena siankärsämöä. Maku on jännä, yrttinen, hieman pippurinen. Siankärsämöä on käytetty juomien, myös oluen, mausteena jo keskiajalla ja ennenkin, humalan ohella tai sijasta, kuten suomyrttiä tai suopursua. Mutta miksi tässä oluessa on sekä humalaa että  siankärsämöä?

Lapin Kullan Tuisku juodaan tietty viikinkilasista - onhan siinä sentään siankärsämöä!

puolukkaolutta

Tavalliseen kotikaljaan voi lisätä marjoja sekä villiyrttejä aivan mainiosti. Tässä Tuoppi-mallaspussin ohjeella tehdyssä on siankärsämön kuivattua versoa ja 200g puolukoita / 5l vettä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: