Kerkkäsiirappia

Päätin tehdä kuusenkerkistä siirappia. Halusin säilyttää kaikki vitamiinit, ja tein siirappini nopeasti ilman hellaa. Se on helppoa: otetaan 2/3 kerkkiä (myös männyn ja katajan kerkät käyvät), ja 1/3 juoksevaa hunajaa. Sekoiteaan. Tuote säilyy hyvin. Ajan kanssa kerkkien rakenne rikkoutuu ja sekoittuu hunajaan.

Kuusen ja männyn kerkissä on yskän oireita helpottavia aineita, ja katajan kerkät irrottavat tiukkaa limaa tehokkaasti. Kun kerkät kasvavat ja tummuvat, ei niiden vitamiinit ja vaikuttavat aineet minnekään  katoa. Siirappia voisi siis tehdä aivan yhtä hyvin vaikkapa havuista. Ne kannattaisi ensin pilkkoa hyvin yrttisaksilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: