Sokereissa löytyy

Leivoin taas, ja mietin, mitä sokeria valitsisin piirakkaani. Nykyään on markkinoilla hyvin erilaisia, ja leivonnaisiin: torttuihin, kakkuihin ja pikkuleipiin voi vaihdella erilaisia makuvivahteita samalla reseptillä vaikka kuinka. Rabarberipiirakkaan saa eri makuja vaihtamalla sokerin fariini-, tummaan tai muscovadosokeriin vaikka vuorotellen. Kyllä fariinisokeri sopii leivontaankin, itse en käytä sitä vappusimassa lainkaan.

Tavallinen valkoinen sokeri on vain tavallista ja mautonta. Sitä voisi toki maustaa itse. Vasemmalla valkoista taloussokeria, sitten tummaa ruokosokeria, fariinisokeria, intiaanisokeria ja siro-sokeria.

Laventerisokeria voi käyttää vaikka leivonnaisiin, kermavaahtoon ja juomiin. Laventelin oksien annetaan maustua sokerin seassa noin 3 kuukautta. Voisi laittaa vaikka kolme pitkää vartta / kilo sokeria. Sitten siivilöidään ja pakataan kauniisiin astioihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s