Jauhoja, jauhoja…

Koetan pitää kesäisin koko ajan marjapiirakkaa jääkaapissa. Ihmiset liikkuvat, ja vieraita käy. Olen kokeillut erilaisia jauhoja, ja niiden avulla samaan reseptiin saa eri makuja. Eniten pidän täysjyväjauhoista, mutta makeisiin leivonnaisiin sopii myös spelttijauho. En leivo enää vaaleilla jauhoilla kuin erikoistapauksessa, sillä pidän täysjyväjauhoilla leivottuja leivonnaisia niin paljon maukkaampina. 0

Kuvassa Täysjyväjauhoa, spelttijauhoa ja pettujauhoa. Pettua käytän joskus leipään vaihtelun vuoksi. Se alentaa kolesterolia, sanotaan, ja sitä myös pidetään hyvin terveellisenä. Pettu tehdään keväisin monien puiden, yleensä männyn, nilakerroksesta (kuoren alta). Siitä tehty leipä maistuu paremmalta kuin itse jauho. Laitan pettujauhoja korkeintaan 20% jauhojen koko määrästä. Pettujauhoja voi ostaa erikoiskaupoista. Sitä toimittaa esimerkiksi Kaesan kotileipomo Kuhmossa. Myös männyn kaarnaa voi sekoittaa leipäjauhoihin.

Entäs muut maut? Voita vai margariinia? Voita tietenkin.

2 vastausta to “Jauhoja, jauhoja…”

  1. Marja Immonen Says:

    Käytän leivontaan ja ruuanlaittoon vain luomuspelttiä ja luomutattaria. Nyt kuitenkin kuulin, että Japanissa käytetään leivontaan mm. kuivatusta kaalista tehtyä jauhoa, joten aion kokeilla sitä – onneksi minulla on iso kuivuri! Hyvää sienisatoa t. Marja

    • Jännittävä ajatus. Kerrothan sitten kokeilusi tuloksista. Voin vain kuvitella, että kuivatusta kaalista tehty jauho voisi maistua hyvältä esimerkiksi perinteisten suomalaisten ruokien raaka-aineena…Kiitos postauksestasi, odotan tuloksiasi…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: