Maistuisiko sienilikööri tai tuoresuolatut sienet?

Elokuussa päätin tehdä sienilikööriä: Laitoin kanttarelleja ja hunajaa vodkaan. Vaan Kirsti Eskelinen kirjassaan Sienestäjän suosikit  pistää paremmaksi: hän tekee likööriä myös haperoista ja suppilovahveroista.

Tässä se on, kanttislikööri. Hyvää! 3 kantarellia, 0,5dl hunajaa ja 3,5dl suomi- viinaa. Tein myös suppislikööriä, jonka maustoin hunajalla. Siivilöin ja pullotan kummatkin vasta jouluksi.

Löysin myös toisen sienikirjan, jossa on uusia, kivoja reseptejä: Korhonen & Lehtovaara: Sienet ja sieniherkut. Otava 2012 

Kirjassa on paljon uusia, innostavia reseptejä. Siitä olen nyt kokeillut uusia säilöntämenetelmiä sienille. Tuoresuolaus on kiinnostavaa, tässä:

Tuoresuolaus on uudempi juttu ja sopii hyvin sienille, joita ei tarvitse esikäsitellä, esimerkiksi suppilovahveroille.
1L tuoreita sieniä
2-3 valkosipulinkynttä viipaleina
10 mustaherukanlehteä
tillin varsia
reilu ruokalusikallinen karkeaa merisuolaa
1tl sokeria
Halkaiset suppilovahverot ja kantarellit sekä pilko ne paloiksi, viipaloi tatit. Sekoita kaikki aineet kulhossa ja jätä tunniksi huoneenlämpöön. Sekoita välillä. Kaada sienet liemineen lasipurkkiin ja laita paino päälle. Sulje kansi ja laita purkki viikoksi jääkaappiin.

 

Tein myös marinoituja suppiksia (kuvassa etualalla).
Marinoidut vahverot
5–6 dl pilkottuja suppilovahveroita, kantarelleja tai muita mietoja sieniä
ripaus suolaa
1–2 sipulia
1 punasipuli
1–2 valkosipulinkynttä
10 kokonaista maustepippuria
5–8 kokonaista mustapippuria
2–3 laakerinlehteä
tillin- ja persiljanoksia
suolaa
liemi:
1 dl valkoista balsamietikkaa
1 dl rypsiöljyä
3 neilikkaa.
Pane pilkotut sienet paistinpannulle ja kypsennä niitä sen verran, että sienistä irtoava neste haihtuu. Mausta sienet ripauksella suolaa. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi ja paloittele valkosipulin kynnet. Murskaa pippureita kevyesti. Lado sienet, sipulit ja mausteet kerroksittain purkkiin. Ripottele kerrosten väliin aavistus suolaa. Sekoita etikka ja öljy keskenään ja kaada purkkiin viimeiseksi. Katso, että liemi peittää ainekset. Anna sienten marinoitua jääkaapissa 3–4 päivää. Kääntele purkkia välillä, jotta kaikki ainekset marinoituvat tasaisesti. Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai ruisleivän kanssa.
Taka-alalla on hunajamarinoituja orakkaita.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: