Luova työ?

Luova työ on hieno juttu: taiteilija, kirjailija, graafikko, soittaja ja niin poispäin. Minusta luovuutta kuitenkin tarvitaan jokasisessa työssä. Muurarin, leipurin, sähköasentajan, talonrakentajan, hoitajan….

Tupaani piti tulla takka, ja kutsuin muurarin paikalle. Hänpä kieltäytyi muuraamasta, koska halusin takan noin metrin korkeudelle lattiasta enkä normaaliin paikkaan lattianrajaan.  Tupaani se ei oolisi sopinut, sillä eihän matala takka näkyisi pöydän yli tuvan toiselle puolelle, sinne, missä mukavat nojatuolit ovat. Mitään teknistä tai käytännön estettä ei toiveelleni ollut. Kutsuin toisen muurarin, ja hän suoriutui työstä sukkelasti, ja sain sellaisen takan kuin halusin.

Myös vastaavia sähkömiehiä ja timpureita on tullut nähtyä. He ovat mitä ilmeisemmin väärissä ammateissa, urautuneet kaavamaisiksi tapasähkömiehiksi ja tapatimpureiksi. Heitä koetan vastaisuudessa varoa, sillä kaikessa työssä saatetaan tarvita aika ajoin uusia ratkaisuja. Vaihtakoot he ammattia.

Yksi vastaus to “Luova työ?”

  1. Meillä oli myös luova muurari, suostui oitis tekemään leivinuunin ja puulieden minun piirustusteni mukaan, vaikka ne olivat aivan epäortodokiset 🙂 Ja vieläpä nin tykästyi, että kysyi saako muillekin ehdottaa kyseistä mallia!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: