Mukissani kukkii teeruusu

Teeruusulähetys saapui perille. Teeruusu on käsin palloksi sidottuja (useimmiten vihreän) teen lehtiä. Kuumassa vedessä pallo avautuu, ja usein sisälle on piilotettu kukkia. Maku on hienostunut, eikä siinä todellakaan maistu teepussin paperin vivahde.

Teeruusut ovat kalliita. Kaikkein edullisimmin niitä tietääkseni saa kilotavarana Forsmanin teetukusta, josta niitä silloin tällöin tilailen. Yhden teeruusun hinnaksi tuli noin 72-78 senttiä. Yhdestä teeruususta saa ainakin kaksi litraa hyvää teetä.

Teeruusu koostuu käsin niputetuista teenlehdistä, ja nipun keskelle on usein suljettu jokin kukka. Nippu aukenee kuuman veden vaikutuksesta ja kukka avautuu.
Teeruusu koostuu käsin niputetuista teenlehdistä, ja nipun keskelle on usein suljettu jokin kukka. Nippu aukenee kuuman veden vaikutuksesta ja kukka avautuu. Tässä Tiikerin Liljassa teelehtien sisällä on oranssi kukka.

2 comments

  1. Oi nuo teeruusut on ihania. Aikoinaan niitä stokkan herkusta ostelin ja ne on kyllä teepöydän kaunistuksia 🙂

    Silloin aikoinaan oli pakattu ihan siistiin läpinäkyvään muoviputkiloon…muistelen, että hinta oli paljon inhimillisempi kuin tuon peltipurkin kanssa. Mutta pelti on peltiä ja muovi muovia. Pelti on kierrätettävissä ja helpolla uusiokäytettävissä 🙂

    • Niinpä, mutta silti hintaa on niissä kallis. Forsmanin tukusta puolen kilon paketeissa tilattuna hinta putoaa jo inhimilliin hintoihin. Virossakaan eivät teeruusut ole sen halvempia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s