Haperoruukku

Joka syksy sienten ilmestyttyä kokkaan ensin lempireseptini (tattispagettia, orakasuunivoileipiä) , niin pian kaipaa jo uusiin kokeiluihin. Syksyn 2012 sienikurssilla Raija antoi tämän reseptin.

Haperoruukku
140g pekonisuikaleita
1 sipuli
2dl hienonettua purjoa
1/4tl rouhittua mustapippuria
1tl paprikajauhetta
1l haperoita pilkottuina
2 keltaista paprikaa kuutioina
150g vuohenjuustoa
2dl kermaa
1tl suolaa
1,5tl tuoretta timjamia
Päälle:
1pkt ruistaikinaa

Ruskista pekoni padassa, kuori ja hienonna sipuli. Lisää pataan sipuli ja purjosilppu ja kuullota vielä hetki. Lisää mustapippuri ja jauhettu paprika. Lisää sienet ja sekoita. Anna nesteen haihtua.
Lisää joukkoon  (kuoritut) tomaattikuutiot,  paprika,  vuohenjuusto kuutioina ja kerma, ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta (suolalla ja) timjamilla. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Kaaviloi ruistaikina isoksi levyksi, ja leikkaa se kuuteen osaan. Jaa sieniseos kuuteen pienehköön annosvuokaan ja nosta taiinalevyt kulhojen päälle nii, että ne roikkuvat hieman reunojen yli. Pistele taikinaan muutamia reikiä. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa heti.

sieniä2 023

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: