Kirjat

Ruusu korvan takana

Satu Hovin kirjat

Luonnonyrtit

Luonnonyrtit on uusittu ja mukaeltu luontoon mukaan otettava pokkaripainos vuonna 2017 ilmestyneestä kova- ja valkokantisesta Luonnonyrtit – kirjasta. Kirjassa on kaksi uutta yrttiä, jokaista yrtistä päivitetty tekstiosuus uusine ideoineen ja kokonaan uusi vaikuttavien aineiden kuvaus. Valitettavasti reseptit kirjan alkuosasta ja yrttien kohdalta eivät mahtuneet mukaan tähän painokseen. Kirja ilmestyy maaliskuussa 2021. Luonnonyrtit voi tilata vaikka adlibrikseltä.

Metsäntutkija

Tätä kirjaa suunnitellessani halusin muistuttaa, että luonnosta löytää syötävää ja terveyttä ympäri vuoden, ei vain kevätsesongin aikaan. Halusin myös esitellä tuttujen sieniemme terveysvaikutuksia sekä esitellä kääpien käyttöä keittiössä ja kotiapteeksissa. Kirjan voi ostaa Adlibris-verkkokaupasta.

Marjat –
tunnistaminen ja viljely, terveysvaikutukset, reseptit

Halusin kirjoittaa marjoista kirjan, jossa esitellään kaikki Suomessa kasvavat syötävät marjat. Meillä kasvaa ja voi kasvattaa useita kymmeniä tuntemattomia, käyttämisen arvoisia marjoja. Tavoitteena oli valmistaa mahdollisimman paljon suolaisia ruokia. Toki kirjassa on reseptejä myös makeisiin herkutteluhetkiin. Marjat kirja kustantajan sivuilla. Kirjan voi ostaa Adlibris-verkkokaupasta.

Yrttitarha –
kasvata, kerää, säilö, käytä

Yrttitarha-kirjassa halusin kertoa, että yrttien kasvattaminen on helppoa, kunhan tietää muutaman peruskikan. Useimmat yrtit eivät siedä seisovaa vettä juurillaan. Ne tarvitsevat aurinkoa. Halusin myös esitellä muutaman todella helpon yrtin, jotta kaikki lukijat voisivat saada vaivattomasti onnistumisen elämyksiä. Yrttien viljeleminen ei tarkoita välttämätä sitä, että selkä köyryssä kuokitaan raivoisasti maata. Asiat voi tehdä helpomminkin. Kirjan voi ostaa Adlibris-verkkokaupasta.

Luonnonyrtit – tunnistaminen, terveysvaikutukset, reseptit

Olin jo vuosia etsinyt ja kaivannut kunnollista yrttikirjaa, jota voisi käyttää opetusmateriaalina vetämilläni yrttikursseilla. Sellaista ei kuitenkaan löytynyt, ja jouduin tekemään kirjan itse. Halusin tehdä selkeän, helppolukuisen kirjan, jossa on helppoja, muunneltavia ohjeita, ja reseptejä tavalliseen perusruokaan. Halusin siihen myös konkreettiset ohjeet luonnonyrttien lääkkeenomaisesta käytöstä terveyden edistämiseen. Käytän itse jatkuvasti luonnonyrttejä ravinnoksi, terveysvaikutteisesti ja kosmetiikassa, ja tiedostan niiden vahvan voiman. Vaikka kirja on tuhti tietopankki, aivan kaikkea ei siihen mahtunut, joten jätin hieman kokeiltavaa ja ideoitavaa lukijallekin.

Keskiajan puvut

Satu Hovi, Katri Niemi, Hannele Maahinen

Keskiajan vaatetuksesta ei ole julkaistu kattavaa teosta, mikä on ymmärrettävää, sillä aihe on erittäin laaja ja haastava. En saanut tätä hullua ideaa mielestäni julkaista aiheesta kirja, ja päätin yrittää. Valmistelin kirjaa 15 vuoden ajan. Kirjassa kerrotaan vaatteen tekovaiheet kuidusta valmiiksi vaatteeksi. Kirjassa on myös kaavoja perusmalleihin. Ensimmäisen punaselkäisen vuonna 2013 julkaistun painoksen loputtua julkaisimme toisen, laajennetun painoksen. Kirjan esittelyn ja lukijakommentin löydät kustantajan verkkokaupasta, josta kirjan voi myös hankkia. Kirja on saatavilla myös adlibris-verkkokaupasta.

Keskiajan maut

Satu Hovi, Katri Niemi

Ruoka ja suomalainen perinne ovat lähellä sydäntäni, ja tämän kirjan myötä halusin muistuttaa, että meidän suomalaisessa perinteessämme on paljon hyvää ja säilyttämisen arvoista. Keskiajan maut esittelee ruoan matkan pellolta tai metsästä pöytään reseptien kera. Kirja esittelee sekä tavallisen väen että ylhäisön ruokia, pääpaino on tavallisen väen ruoissa. Kirjan sanoma on minulle itselleni erittäin tärkeä. Keskiajan ylhäisön eurooppalaista ruokaperinnettä ihannoidaan yleisesti, mutta suomalaista keskiaikaista perinnettä käsittelevää ruokakirjaa ei ole aiemmin julkaistu.