Tule yrttikurssille 2024

Pidän kursseja kotonani Pornaisissa ja luentoja kaikkialla missä sovitaan. Voit tilata kursseja ja luentoja yhdistyksellesi, yrityksille tai ystäväpiirillesi.

Tähän mennessä sovitut luennot 2024. Lista täydentyy jatkuvasti. Kurssit pidetään tunnelmalllisessa hirsituvassa. Yrttikursseja voit tilata seuraavista aiheista: (luonnon)yrttien rohto- ja ravintokäyttö, luonnonyrttikosmetiikka ja hoitavat yrtit. Huom! Meillä asuu kissoja eikä meille pääse julkisilla kulkuneuvoilla.

To 25.4. Naisten yrttikosmetiikkasauna. Studio Sun Sydän, Riihimäki. Kello 17-21. Ilmoittaudu joko minulle katajahovi@gmail.com tai Studio Sun Sydämeen.

Su 28.4. Terveysyrtit ja yrttihoidot – kurssi kello 11-15
Tule hemmottelemaan itseäsi! Kurssilla kuulet parhaista terveydenhoitoon soveltuvista luonnon ja puutarhan yrteistä. Pääset kokeileman erilaisia ulkoisesti käytettäviä yrttihoitoja. Ota mukaan jalkakylpyvati ja 2 pyyhettä (jaloille ja käsille). Ilmoittaudu 27.4. mennessä katajahovi@gmail.com tai 0405117288. Kurssihinta 60€ (käteisellä tai pankkikortilla) sisältää lounaskeiton, kurssimonisteen sekä materiaalit ja pakkaukset 3 itse valmistamaasi yrttituotteeseen. Kurssipaikka: Katajahovi, Järvenpääntie, Pornainen. Meille ei pääse julkisilla liikennevälineillä. Huom! Meillä asuu kissoja.

Ma 29.4. Yrttivoidekurssi kello 18-20.30
Kurssilla tutustut yleisimpiin kipu- ja kosmetiikkayrtteihin sekä erilaisiin yrteistä valmistettuihin voiteisiin, salvoihin ja linimentteihin sekä pääset itse valmistamaan sellaisia. Ilmoittaudu 28.4. mennessä katajahovi@gmail.com tai 0405117288. Hinta 60€ (käteisellä tai pankkikortilla) sisältää lounaskeiton sekä 3 erilaista voidetta kotiinviemisiksi. Kurssipaikka: Katajahovi, Järvenpääntie, Pornainen. Meille ei pääse julkisilla liikennevälineillä. Huom! Meillä asuu kissoja.

To 2.5. Luento yrteistä kello 18. Totuuden Etsijät3 -kanava, Youtube. Jää pysyvästi katsottavaksi.

La 4.5. Yrttieukon koulutus alkaa kello 10-18. Koulutuksen tavoitteena on antaa monipuoliset valmiudet yrttien käsittelyyn ja poistaa pelot yrttialalla toimimiselta. Kokoonnumme Katajahovilla Pornaisissa 10 kertaa noin kerran kuussa ja opimme yrttien käyttöä kokeilemalla ja valmistamalla yrttituotteita ise. Kurssilla tulee kotiläksyjä, tapaamiset painottuvat käytännön kokeiluihin, kasvien tunnistamiseen ja yrttituotteiden valmistamiseen. Valmistamme itse yrttipitoisen lounaan jokaisella kokoontumiskerralla. Kurssihinta 160€/kerta sisältää ruoan ja välipalat, kurssimateriaalin ja 3 itse valmistamaasi yrttituotetta. 4.5 aihe: Miten valmistaa vitamiini- sekä hiven- ja kivennäisainelisät käyttämällä yrttejä. Ilmoittaudu 1.5. mennessä: katajahovi@gmail.com tai 0405117288.

Ma 6.5. Yrttiliköörit ja snapsit – kurssi kello 18- 20.30
Tyhjennä pakastimestasi marjat likööreiksi ja tee sinne tilaa uutta satoa varten. Kurssilla kuulet, voit maistella ja kokeilla erilaisten yrttien, ruoka-aineiden ja marjojen sopivuutta liköörien ja snapsien valmistamiseen. Ota mukaan omat vodkat (32-40%) sekä omia marjoja ja yrttejä, jos sinulla on. Huom! Kannattaa pyytää esim. perheen nuorisoa kuskiksi, niin saat kurssilta eniten irti. Ilmoittaudu 5.5. mennessä: katajahovi@gmail.com tai 0405117288. Kurssihinta 60€ (käteisellä tai pankkikortilla) sisältää lounaskeiton sekä yrttejä 3 puolen litran vodka-annokseen. Kurssipaikka: Katajahovi, Järvenpääntie, Pornainen. Meille ei pääse julkisilla liikennevälineillä. Huom! Meillä asuu kissoja.

Su 12.5. Yrttikosmetiikkasauna kello 16-20
On äitienpäivä. Ota äiti mukaan valmistamaan ja testaamaan helppoa kotikosmetiikkaa ja saunomaan. Kurssilla tutustut parhaisiin kosmetiikkayrtteihin ja pääset valmistamaan erilaisia ihonhoitoon soveltuvia yrttejä. Saunomme yhdessä ja kokeilemme tuotteita käytännössä. Ota mukaan jalkakylpyvati ja 2 pyyhettä (jaloille ja käsille). Ilmoittaudu 11.5. mennessä: katajahovi@gmail.com tai 0405117288. Kurssihinta 60€ (käteisellä tai pankkikortilla) sisältää lounaskeiton sekä 3 itse valmistamaasi yrttituotetta. Kurssipaikka: Katajahovi, Järvenpääntie, Pornainen. Meille ei pääse julkisilla liikennevälineillä. Huom! Meillä asuu kissoja.

Ma 13.5. Tehdään itse kodin pesuaineet – kurssi kello 18- 20.30
Kurssilla kuulet kodin puhdistamiseen sopivista luonnon ja puutarhan yrteistä ja pääset valmistamaan itse siivous-, astian- ja pyykinpesuaineita yrteistä ja muistakin tarvikkeista. Ilmoittaudu 12.5. mennessä: katajahovi@gmail.comtai 0405117288Kurssihinta 60€ (käteisellä tai pankkikortilla) sisältää lounaskeiton sekä 3 itse valmistamaasi tuotetta. Kurssipaikka: Katajahovi, Järvenpääntie, Pornainen. Meille ei pääse julkisilla liikennevälineillä. Huom! Meillä asuu kissoja.

Ti 14.5. Luonnon kotiapteekki – kurssi kello 18- 20.30
Millaisia yrttirohtoja monipuolinen kotiapteekki sisältää? Illan aikana kuulet, millaisten rohtojen avulla selätät flunssat, iho-ongelmat ja muut pikku vaivat. Illan aikana pääset valmistamaan omaan kotiapteekkiisi 3 vapaavalintaista rohtoa. Ilmoittaudu 13.5. mennessä: katajahovi@gmail.com tai 0405117288. Hinta 60€ sisältää lounaskeiton sekä materiaalit ja säilytysastiat kolmeen valitsemaasi rohtoon. Kurssipaikka: Katajahovi, Järvenpääntie, Pornainen. Meille ei pääse julkisilla liikennevälineillä. Huom! Meillä asuu kissoja.

To 16.5. Opiskele kolme luonnonyrttiä -kurssi kello 18- 20.30
Tänään on vuorossa peltokanankaali, litulaukka ja voikukka. Kurssilla opit näiden kolmen ajankohdalle parhaan luonnonyrtin käytön perusteellisesti. Opit yrttien tunnistamisen, keräämisen ja säilönnän ja pääset valmistamaan näistä yrteistä tuotteita. Ilmoittaudu 15.5. mennessä: katajahovi@gmail.com tai 0405117288. Hinta 60€ sisältää lounaskeiton sekä materiaalit ja säilytysastiat kolmeen valitsemaasi rohtoon. Kurssipaikka: Katajahovi, Järvenpääntie, Pornainen. Meille ei pääse julkisilla liikennevälineillä. Huom! Meillä asuu kissoja.

Ti 28.5. Helpot yrttisäilykkeet -kurssikello 18- 20.30
Kurssilla tutustumme erilaisiin luonnon ja puutarhan yrteistä valmistettuihin säilykkeisiin ja valmistamme niitä itse. Voit kokeilla muun muassa nokkosen ja voikukan hapattamista ja opit muitakin säilömistapoja. Ilmoittaudu 27.5. mennessä: katajahovi@gmail.com tai 0405117288. Hinta 60€ sisältää lounaskeiton ja kurssimonisteen. Kurssipaikka: Katajahovi, Järvenpääntie, Pornainen. Meille ei pääse julkisilla liikennevälineillä. Huom! Meillä asuu kissoja.

Ke 29.5. Kivunhoito yrteillä – kurssi kello 18-20.30
Kurssilla esitellään useita kipua lievittäviä yrttejä sekä erilaisia kivun lievittämiseen sopivia yrttituotteita. Pääset valmistamaan ja kokeilemaan itse erilaisia kivunhoitoon soveltuvia tuotteita. Ilmoittaudu 28.5. mennessä: katajahovi@gmail.com tai 0405117288. Kurssihinta 60€ (käteisellä tai pankkikortilla) sisältää lounaskeiton sekä 3 itse valmistamaasi yrttituotetta. Kurssipaikka: Katajahovi, Järvenpääntie, Pornainen. Meille ei pääse julkisilla liikennevälineillä. Huom! Meillä asuu kissoja.

Ti 4.6. Tehdään itse kodin pesuaineet – tilauskurssi Janakkalassa.

To 6.6. Opiskele kolme luonnonyrttiä -kurssi kello 18- 20.30
Tänään on vuorossa nokkonen, maahumala ja vuohenputki. Kurssilla opit näiden kolmen ajankohdalle parhaan luonnonyrtin käytön perusteellisesti. Opit yrttien tunnistamisen, keräämisen ja säilönnän ja pääset valmistamaan näistä yrteistä tuotteita. Ilmoittaudu 5.6. mennessä: katajahovi@gmail.com tai 0405117288. Hinta 60€ sisältää lounaskeiton sekä materiaalit ja säilytysastiat kolmeen valitsemaasi rohtoon. Kurssipaikka: Katajahovi, Järvenpääntie, Pornainen. Meille ei pääse julkisilla liikennevälineillä. Huom! Meillä asuu kissoja.

La 8.6. Metsän yrtit. Ratamon terveysmetsä, Kouvola kello 12-15.

Pe 16.8. Luento keskiajan yrteistä (tarkentuu lähempänä). Hämeenlinnan keskiaikafestivaali.

La 7.9. Luento: Metsäsienien terveyskäyttö. Ratamon terveysmetsä, Kouvola kello 12-15.

Jätä kommentti