Nokkosjuustoa

Nuorten nokkosten noustessa tekee mieli käyttää niitä kaikkeen mahdolliseen. Maukkaita ovat esimerkiksi nokkossima, nokkossmoothie, nokkosletut, nokkoskeitto tai nokkoskastike perunoiden kera. Minä tein nokkosilla maustettua kotijuustoa.

Nokkosta voi toki käyttää muinakin vuodenaikoina. Syksyllä poimitaan pelkkiä ehjiä lehtiä ja siemeniä, ja talvella käytetään kuivattua nokkosta. Kuivattua nokkosta tarvitaan vain kolmanneksen tai vieläkin vähemmän tuoreena käytettävästä määrästä.

Kotijuusto valmistetaan normaaliin tapaan, ja ryöpätyt, saksilla silputut nokkoset lisätään juustomuottiin  vuorotellen juustomassan kanssa. Käytin yhteen juustoon pari kourallista silputtua nokkosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: