Sipuliko kitkerää – ja kattia kanssa

Ulkomailla tuttavien luona  reissatessa tykkään tunkeutua keittiöön auttamaan. Chile oli erityisen antoisa kokemus. Sikäläisessä keittiössä olikin hurjasti kummasteltavaa. Eivät käytä ollenkaan leivinpaperia. Miten ihmeessä he pärjäävät? Kuivauskaappejakaan ei ollut ( eipä jää astiat käsinpesun jälkeen limaisiksi yläpuolella olevista astioista tippuvasta vedestä).  Ruuanlaitossa opin monta niksiä.

Grilli putsataan puolikkaalla sipulilla hankaamalla. Paprikat kuoritaan, ja alaatti maistuu pehmeämmältä. Mutta ennenkaikkea opin sen, että sipulin takia ei Chilessa irvistellä!

Sipuli paloitellaan normaalisti tarpeen mukaan ja laitetaan keittiökulhoon. Sitten noin litran verran kuumaa vettä ja reilusti merisuolaa päälle. Odotetaan 10 minuutista varttiin ja huuhdellaan. Jos sipulit unohtuvat veteen liian pitkäksi aikaa, sipulien mausta saattaa tulla liian mieto.

Jätä kommentti